logo
logo

Trgovci ljudima prošle godine zaradili više od tri milijarde evra

22.1.2023 / 24Vesti.com

Trgovci ljudima prošle godine zaradili više od tri milijarde evra

Nakon zajedničke saradnje članica Evropske unije, poput Austrije, Hrvatske i Mađarske i država koje nisu članice EU, poput Srbije i Crne Gore, čuvanje južne granice Unije postalo je efikasnije, rekao je Bakondi.

Glavni savetnik mađarskog premijera za unutrašnju bezbednost je rekao da se procenjuje da je prihod bandi trgovaca ljudima prošle godine premašio tri milijarde evra.

Naveo je i da evropska operativna tela, uključujući i mađarsko, imaju detaljne informacije o bandama trgovaca ljudima koje deluju na balkanskoj ruti.

Prema njegovim saznanjima, u blizini mađarske granice operiše pet velikih bandi trgovaca ljudima koje se međusobno nadmeću i da su se, zbog toga, vodili i nedavni oružani sukobi u pograničnoj zoni.

Bakondi je ustvrdio da šefovi mreža trgovaca ljudima ne borave u Srbiji već da krijumčarenje migranata "organizuju oni koji već legalno borave u Evropskoj uniji i putuju u Srbiju sa svojim EU dokumentima."

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2023