logo
logo

Kovačević (D2SP): Ukinućemo favorizaciju stranih investitora kada dođemo na vlast

23.11.2022 / 24Vesti.com

Kovačević (D2SP): Ukinućemo favorizaciju stranih investitora kada dođemo na vlast
Predsednik stranke Nova – Da se struka pita (D2SP) Vladimir Kovačević rekao je danas da je favorizacija stranaca kao investitora u Srbiji prva stvar koju će ta stranka promeniti kada dođe na vlast, kao i da se nada da će to biti nakon izbora planiranih za iduću godinu.

“Istrajna favorizacija stranaca kao investitora u Srbiji je prva stvar koju će stranka D2SP promeniti kada za to dobije prvu priliku, a nadamo se, već nakon prvih izbora, planiranih u narednih godinu dana”, rekao je Kovačević, a saopštila ta stranka.

On je upitao ko procenjuje visinu ulaganja stranih investitora u Srbiji jer se “stiče utisak, posebno kod iskusnih srpskim industrijalaca koji su gradili svoje fabrike, koji znaju koliko šta košta, da stotine miliona evra ulaganja u izgradnju fabrika koje stranci grade u Srbiji ne odgovaraju sasvim istini”.

Dokaz takvoj tvrdnji je, prema njegovim rečima, da se u javnosti ističu podaci da su strana ulaganja vredna stotinama miliona evra da bi se smanjio značaj ogromnih državnih podsticaja, novcem građana Srbije.

“Podsticaji se mere stotinama hiljada evra po jednom zaposlenom radniku. Setimo se samo kritike ljudi koji su sada na vlasti, tadašnje SIEPE, koja je dodeljivala svim investitorima od 2.500 do 10.000 evra po zaposlenom. Sada to deluje kao vic”, rekao je Kovačević.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022