logo
logo

RTS saznaje - gorivo jeftinije za 6 dinara, Mićović: Burno tržište nafte

5.8.2022 / 24Vesti.com

RTS saznaje - gorivo jeftinije za 6 dinara, Mićović: Burno tržište nafte

Vlada Srbije je na još nedelju dana zabranila izvoz dizela, kako bi se očuvala stabilnost snabdevanja tržišta. Inače, cene sirove nafte ove sedmice skliznule su na ispod 100 dolara.

Barel, nafte tipa "brent" na londonskoj berzi, koja diktira i cene na našem tržištu, je oko 94 dolara dok je "američka laka nafta" danas pala na 89 dolara.

Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije rekao je, gostujući u Dnenviku RTS-a, da svi potrošači mogu unapred da znaju koji će biti smer kretanja cena i da treba da sačekaju zvaničnu potvrdu.

"Poslednjih nedelja se poštuje kretanje na globalnom tržištu, ali ne cene nafte, u našoj formuli za izračunavanje cene goriva, gde države upravljaju cenama, figurušu cene sa tržišta između, odnosno derivata nafte, kotacije benzina i dizela, pošto su padale pa je za očekivati da cene danas budu nešto niže", rekao je Mićović.

 

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022