logo
logo

VELIKA OČEKIVANJA U NADALOVOM TIMU: Ova izjava se neće svideti Đokoviću i Federeru

23.6.2022 / 24Vesti.com

VELIKA OČEKIVANJA U NADALOVOM TIMU: Ova izjava se neće svideti Đokoviću i Federeru

Velika očekivanja u timu Bika sa Majorke.

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, izjavio je da njegov pulen može da stigne do kalendarskog slema ove sezone.

Nadal je do sada osvojio prva dva grend slema, Australijan open, pa Rolan Garos, dok predstoji Vimbldon i na kraju US open.

Sve to, Španac je uspeo uz velike probleme sa povredom stopala. Ipak, u njegovom timu veruju da on tokom ove sezone na cifru od 22 grend slema osvojena do sada u karijeri, može da doda još dva.

– To je realan cilj. Rafa je trenutno jedini koji to može da postigne ove godine. Nije mu prvi put u karijeri da se nadje u poziciji da razmislja o tome, ali mi to vidimo kao nešto daleko. Prešao je samo pola puta. Moramo postepeno da se krećemo prema tom cilju, ali to nije primaran zadatak, iako ga nećemo napustiti, izjavio je Moja za ‘Jurosport’.

Kalendarski slem u istoriji su osvajala samo dva tenisera – Don Badž 1937. godine i Rod Lejver je to učinio dvaput – 1962. i 1969. godine. Kada su dame u pitanju, to je pošlo za rukom Štefi Graf (1988), Margaret Kort (1970) i Morin Konoli (1953).

– Poslednji je bio Rod Lejver pre više od 40 godina. Teško je pomisliti da to mogu da uradim sa 36, rekao je Nadal ranije.

Da podsetimo, Rafael Nadal ima 22 osvojena grend slema, dva više od najvećih rivala Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022