logo
logo

Dokumentarni film ” To je Toma” producenta Olivera Paunovića premijerno na TV Prva na dan rođenja čuvenog pevača

20.11.2022 / 24Vesti.com

Dokumentarni film ” To je Toma” producenta Olivera Paunovića premijerno na TV Prva na dan rođenja čuvenog pevača
Na dan rođenja legendarnog pevača narodne muzike Tome Zdravkovića, 20. novembra na televiziji Prva od 16. 15 sati premijerno će biti prikazan dokumentrni film producenta iz Niša, Olivera Paunovića, ” To je Toma, pesnik i nesretnik”.Ovaj film potpisuje City Grupa, producent Oliver Paunović, a reditelj je Vladimir Ristić.

„To je Toma“, dugometražni dokumentarni film, producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića ima elemente igrane rekonstrukcije i biografska je priča o legendarnom pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću iz vizure porodice i prijatelja koji su ga poznavali.

O Tomi u filmu govore njegova supruga Gordana, kolege Zoran Kalezić i Hasan Dudić, glumice Tanja Bošković i Danica Maksimović, ali i njegova supruga Gordana Zdravković.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjim „Filmskim susretima“ u Nišu, emitovan je na nacionalnoj TV Crne Gore, a priliku da uživa u  ostvarenju imala je i publika u Beogradu, na Zlatiboru, posetioci festivala filmske glume „MOFF“ u Mostaru i Kulturnog centra Leskovac.

Toma je  rođen 20. novembra 1938., a preminuo 30. septembra 1991. godine. Neke od najpoznatijih pesama su Svirajte noćas samo za nju, Pesme moje, Dotako sam dno života…

Dokumentarac “To je Toma, pesnik i nesretnik”, ugledaće svetlost dana  23.11. u Novom Pazaru, 30.11. u Republici Srpskoj, 01.12. u Sarajevu i 04.12. u Čikagu.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022