logo
logo

Violinista Stefan Milenković predložen za Februarsku nagradu Grada Novog Sada

17.1.2023 / 24Vesti.com

Violinista Stefan Milenković predložen za Februarsku nagradu Grada Novog Sada
Violinista Stefan Milenković predložen je za dobitnika Februarske nagrade za 2022. godinu, odlučeno je na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Skupštine grada Novog Sada.O tom predlogu odlučivaće gradski odbornici, na svečanoj sednici skupštine, koja će biti održana na Dan grada, 1. februar.

Taj datum se obeležava kao Dan grada jer je Novi Sad 1. februara 1748. godine dobio status Slobodnog kraljevskog grada u okviru Habsburške Monarhije.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije svetski priznati violinista Stefan Milenković podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje gradjana Valmaro trio.

U obrazloženjima se navodi da je Stefan Milenković pružio bezrezervnu podršku Novom Sadu u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture.

“Odluka da svoje ogromno znanje i iskustvo deli sa našom decom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i da postavi rad nove Gradske koncertne dvorane je neprocenjiva. Deleći svoje znanje i iskustvo sa studentima, doprineo je imidžu i ugledu Akademije i postavio je u sam vrh obrazovnih institucija u regionu kada je u pitanju virtuoznost sviranja violine”, navodi se u inicijativama.

Stefan Milenković je dobitnik mnogih svetskih priznanja i nagrada sa medjunarodnih takmičenja.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2023