logo
logo

Zrenjanin konkurisao za prestonicu kulture Srbije 2024. godine

20.11.2022 / 24Vesti.com

Zrenjanin konkurisao za prestonicu kulture Srbije 2024. godine
Grad Zrenjanin konkurisao je za “Prestonice kulture Srbije” 2024. godine na javnom pozivu koje je septembra raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Po navodima Gradske uprave, članovi komisije za pripremu realizacije i sprovodjenje programa “Prestonica kulture Srbije” razgovarali su sa čelnicima tog grada, projektnim timom i predstavnicima ustanova kulture i civilnog sektora koji su predstavili planirani program.

Odluku o izboru projekata na osnovu obrazloženog predloga odluke od strane stručne komisije doneće ministar kulture i informisanja, a rešenje o dodeli sredstava biće doneto posle usvajanja budžeta za 2023. godinu shodno opredeljenim sredstvima za te namene.

Izabrana jedinica lokalne samouprave poneće titulu “Prestonica kulture Srbije”, koja će joj omogućiti da bude prepoznata kao relevantan nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postane vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope, stoji u saopštenju.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022