logo
logo

Fejsbuk popustio, NAPUŠTA FUNKCIJE ZA VAŠU LOKACIJU

14.5.2022 / 24Vesti.com

Fejsbuk popustio, NAPUŠTA FUNKCIJE ZA VAŠU LOKACIJU

Facebook je korisnicima počeo da šalje obaveštenja o tome da će početi da uklanja funkcije koje se zasnivaju na lokaciji. Društvena mreža planira da onemogući funkcije, kao što je Nearby Friends, ali nije objavljen konkretan razlog ovog poteza. Pored toga, automatski će biti onemogućeni podaci o lokaciji koji su prikupljeni od korisnika.

Nearby Friends funkcija je na Facebook dodata 2014. godine, a implementirana je kako bi se stvorila bolja povezanost između prijatelja. Funkcija je dostupna za Android i iOS platforme, koje već imaju mogućnosti praćenja preko GPS-a.

Od 1. juna će postati nedostupno i upozorenje o vremenu, istorija lokacija i istorija u pozadini. Kako Facebook ne pominje planove o vraćanju pomenutih funkcija, veruje se da će one biti trajno uklonjene.

Pomenute aplikacije i servisi će od 31. maja prestati da u pozadini prikupljaju podatke o lokaciji i pozadinama, a korisnik sa svoje strane neće morati ništa da radi. Facebook će sve automatski onemogućiti.


24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2023