Postoji prostor za unapređenje saradnje Crne Gore i Srbije, ali je jedan od problema to što zvanični Beograd ne želi da nam izruči nekada drugog čoveka Demokraske partije socijalista Svetozara Marovića, izjavio je portalu Nova.rs potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović.

Nikad nismo dobili konkretan odgovor zašto Srbija odbija da nam izruči bivšeg predsednika Srbije i Crne Gore, koji je priznao da je bio na čelu organizovane kriminalne grupe koja je napravila štetu Crnoj Gori koja se meri stotinama miliona evra“, kazao je Abazović.

Prema njegovim rečima, moguće je da u međusobnim odnosima ima više problema, ali je taj prilično vidljiv.

„Ja nemam razumevanja za objašnjenje zbog čega se taj čovek ne privodi pravdi. Znate i sami da su u nekoliko navrata ljudi iz vrha srpske vlasti pitani za proces oko Marovića, ali nikad nesam od njih čuo, makar ne javno, objašnjenje koje bi imalo neki veći smisao“, kazao je Abazović, ističući da je veoma lako uhapsiti Marovića, ukoliko postoji volja za to.

„Tog čoveka je lako privesti pravdi. Nama to znači mnogo, a nisam siguran da Srbiji bilo šta znači i zbog toga postoji određena nelogičnost oko tog slučaja. Ne vidim razlog da ga državni organi Srbije ne isporuče za nešto što predstavlja ogromnu materijalnu štetu pričinjenu našoj zemlji. Očekujem, ipak, da će se situacija promeniti i da će kolege iz Srbije u jednom trenutku odlučiti da to urade“, rekao je Abazović.