Milo Đukanović kritikuje aktuelnu vlast: “Ne zna dubinu problema, ni u balkanskoj, ni u evropskoj, ni u crnogorskoj politici…”

Share on facebook
Share on twitter
Foto: dps.me

Predsednik DPS-a Milo Đukanović tvrdi da je u poslednjih 30 godina urađeno za Crnu Goru više nego za bilo kojih 30 godina u njenoj istoriji. Dodao je i da će na Kongresu te partije biračkoj javnosti poslati poruku poštovanja, u cilju “rehabilitacije” izgubljenog poverenja. 

On je to kazao u obraćanju predsednicima mesnih odbora te partije u Nikšiću, saopšteno je iz DPS-a.

“Pokušavaju da predstave da je u Crnoj Gori sve propalo i da je sve to propalo zahvaljujući DPS-u. Upravo je suprotno, u ovih 30 godina urađeno je više za Crnu Goru, nego u bilo kojih 30 godina u njenoj prethodnoj istoriji… Predstojeći izbori u Nikšiću jako su važni ne samo za Nikšić, nego i za Crnu Goru. Uvereni smo da će Nikšić i dalje biti okosnica evropske i građanske politike u Crnoj Gori, kao i svetionik ukupnog društvenog razvoja naše države”, rekao je Đukanović.

Prema njegovim tvrdnjama, vlast predvođena DPS-om u prethodne četiri godine u Nikšiću je uradila mnogo.

“Konsolidovane su finansije, realizovani brojni razvojni projekti, unapređena je infrastruktura grada. Nikšić je značajno oporavljen u odnosu na ono stanje u kakvom je bio tokom prvih godina tranzicije”, rekao je Đukanović, kaže se u saopštenju.

Đukanović je, kako je saopšteno, govorio i  o predstojećem Kongresu te partije koji je zakazan za januar naredne godine.

“Na Kongresu ćemo se potruditi da pošaljemo veoma jasnu poruku biračkoj javnosti Crne Gore, da pošaljemo poruku poštovanja, da pošaljemo poruku – razumeli smo šta ste nam kazali. U redu, treba da se promenimo, treba da se oslobodimo nekih svojih slabosti. To će biti, naša cena koju smo spremni da platimo da bismo ubrzali proces rehabilitacije onog dela poverenja koje smo izgubili 30. avgusta”, rekao je Đukanović, kaže se u saopštenju.

On je dodao i da su oni “mukotrpno krčili put odgovorne politike”.

“Nikad nismo osluškivali šta neko želi da čuje od nas, pa brže bolje trčali da to saopštimo, makar bilo i glupo. Vrlo smo da kažem krčili, mukotrpno krčili neki put politike, razumne trezvene odgovorne politike… I oni koji nas nisu razumjeli u trenutku kada smo neku od tih odluka donosili, poslije godinu dana bi kazali, da ovo je bilo pametno”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, njegova politička konkurencija  “ne zna dubinu problema ni u crnogorskoj niti  balkanskoj niti evropskoj politici”.

“Kada gledate našu političku konkurenciju, sve to što oni nude je negde na nivou internetskih spoznaja, vrlo površno. To su danas pročitali, ali zapravo niti znaju dubinu problema, ni u balkanskoj politici, ni u evropskoj politici, ni u crnogorskoj politici… Crna Gora je morala da sačeka da mi ne pobedimo, da bi se čuo glas razuma, koji kaže – u redu, pobedili ste, izvolite. Prethodnih 30 godina toga nije bilo, to govori o našoj konkurenciji, ne o nama”, rekao je Đukanović. 

On je, kako je saopšteno,  rekao da DPS želi Crnu Goru koja će biti demokratska, “u kojoj će verske zajednice imati svoje mesto, ali nećemo po srednjevekovnom modelu iz crkve upravljati državom”.

On je dodao i da je prednost DPS-a na političkom tržištu “kvalitet politike”

“Mi smo sada pred zahtevom kako odgovoriti očekivanju javnosti, da bismo obnovili poverenje, a s druge strane kako da ta odluka bude pametna, da ne uništimo ono što je naša temeljna vrednost, ono što je naša komparativna prednost. Naša komparativna prednost na crnogorskom političkom tržištu je – kvalitet politike”, istakao je on.

U saopštenju je naglašeno da su na sastanku poštovane sve zdravstvene mere u borbi protiv koronavirusa, te da su radnim sastancima pristvovali ii članovi Predsedništva i Izvršnog odbora kao i predsednik te opštine Milutin Simović.

NAJČITANIJE