Makedonska delegacija predstavila je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću projekat izgradnje spomenika žrtvama genocida u Srebrenici, koji će biti postavljen u skopskoj opštini Čair.

Kako je objavljeno na veb stranici Predsedništva BiH, Džaferović se zahvalio gostima iz Makedonije i naglasio da će izgradnja ovog memorijalnog kompleksa dati izuzetno važan doprinos očuvanju sećanja na žrtve genocida u Srebrenici, prenosi Tanjug.


Džaferović je rekao da bi svi u regionu trebali prihvatiti presude međunarodnih sudova o genocidu u Srebrenici i da su, kako je rekao, istina i pravda jedina zdrava osnova na kojoj je moguće vratiti povjerenje i izgraditi bolju budućnost.

Na Fejsbuk stranici opštine Čair objavljeno je da su gradonačelnik Visar Ganiu, zajedno sa albanskim poslanikom DUI Izetom Mekhitijem i članom predsedništva te vladajuće stranke, kao i bivšim predsednikom Bošnjačke lige Rafetom Muminovićem gosti Džaferovića.

Ganiu je rekao da je Džaferoviću predstavljen projekat spomenika žrtvama genocida u Srebrenici, koji će biti postavljen na teritoriji opštine Čair.

Navodi se da je delegacija pozvala Džaferovića da učestvuje u otkrivanju ovog spomenika.