Svi mi znamo da je redovno vežbanje deo zdravog životnog stila, kao i da je neophodno, pogotovo danas kada je većina nas minimum osam sati u sedećem položaju pred računarom.

Lekari i fitnes stručnjaci kažu da su dva prirodna stanja ljudskog organizma ležanje i hodanje umerenim intezitetom. Jasno je da ne možemo ležati ceo dan jer ni to nije preporučljivo, ali da protegnemo noge barem pola sata – možemo sigurno.

Mnogi šetnju odbacuju kao pravu fizičku aktivnost jer tu nema preznojavanja i prevelikog umora, ali 30 minuta dnevno ili onih poznatih 10.000 koraka u kontinuitetu možda neće zameniti trening u teretani, ali će podstaći razlaganje masnih naslaga, što je upravo ono što želimo.

Šetnja takođe ima pozitivan uticaj na naš mozak – znatno poboljšava naše raspoloženje podižući nivo endorfina, oslobađa nas stresa – pa je posebno korisno da se na ovaj način rekreirate nakon napornog dana na poslu i mnoštva obaveza.

Probajte i sami, pustite gradski prevoz da prođe pored vas i nastavite peške ili preskočite 2-3 stanice, ide lepo vreme koje nose prijatne popodnevne temperature koje će šetnju posle posla učiniti još prijatnijom.

Autorka je diplomirana nutricionistkinja i Bahova praktičarka.

Više detalja na linku njenog instagram naloga.