x

15. smrt povezana sa tragedijom u kovid bolnici u Tetovu (VIDEO)

10.09.2021

15. smrt povezana sa tragedijom u kovid bolnici u Tetovu (VIDEO)

Sudska medicina potvrdila je za makedonski portal Telma da im je na obdukciju doneto još jedno telo – 15. žrtva povezana sa požarom u modularnoj bolnici u Tetovu.

U pitanju je devojka u 20-im godinama, sa cerebralnom paralizom, koju su doktori reanimirali kada je izbio požar. Reanimacija je zaustavljena, a ona je sa majkom i medicinskim osobljem odmah izvučena napolje, bez povreda ili opekotina od požara.

Devojka, koja je već umrla, odvedena je kući, ali ju je tužilaštvo naknadno dodalo ovom kriminalnom događaju i zatražilo njenu obdukciju, zbog čega je oduzeta od porodice koja joj je pripremala sahranu.

Sa njenom smrću, broj umrlih u požaru ili koji su povezani sa tragedijom, porastao je na 15.

Zvaničnici su rekli da je 26 pacijenata bilo u privremenoj kovid bolnici u trenutku izbijanja požara, od kojih je 12 spaseno.

U međuvremenu je u sudskoj medicini završena obdukcija 14 žrtava požara.

Uzroci smrti su visoka temperatura, opekotine i gušenje. DNK analiza je pri kraju, a tužilaštvo će izveštaj primiti kasnije tokom dana.

Tužilaštvo: Dve žrtve požara nisu pacijenti

Tužilaštvo je potvrdilo da dve žrtve požara u kovid bolnici nisu pacijenti već članovi najbliže porodice, koji su bili u zgradi u trenutku požara.

Dodaje kako su u bolnici prekršeni kovid protokoli, prenosi Telma.

– Od umrlih, dve osobe, supruga pacijenta i ćerka pacijenta, su stranci koji nisu bili hospitalizovani. Istražuje se da li su oni bili u bolnici u trenutku izbijanja požara ili su ušli unutra nakon požara kako bi evakuisali rođake – kažu u tužilaštvu.