x

Sudija predložio odbacivanje slučaja protiv Ronalda za silovanje

08.10.2021

Sudija predložio odbacivanje slučaja protiv Ronalda za silovanje

Sudija u Nevadi stao je na stranu advokata Kristiana Ronalda protiv žene koja je tužila čuvenog fudbalera za navodno silovanje u Las Vegasu 2009. godine.

Kako piše Gardijen, u oštroj preporuci, sudija za prekršaje Daniel Albregts okrivio je Leslija Mark Stovala, advokata Ketrin Majoroge, bivše manekenke koja je podnela tužbu protiv Ronalda, za zasnivanje slučaja na procurelim i ukradenim dokumentima koji su privilegovana komunikacija između Ronalda i njegovih advokata.

“Odbacivanje slučaja Majorga zbog neprikladnog ponašanja njenog advokata je rezultat“, napisao je Albregts u svojoj preporuci sudiji Dženifer Dorsei. „Ali to je, nažalost, jedina odgovarajuća sankcija za osiguranje integriteta sudskog procesa.“

Datum kada će Dorsei uzeti Albregtovu preporuku još nije određen. “Stoval je postupio u lošoj nameri na štetu svog klijenta i na štetu svoje profesije“, odlučio je Albregts.

Ronaldov advokat u Las Vegasu, Peter Kristijansen, izdao je saopštenje u kojem se kaže da je pravni tim fudbalera zadovoljan, a Ronaldo je ranije odbacio tvrdnje o silovanju. On tvrdi da Majorga samo želi publicitet.

Ketrin Majorga tužila je Ronalda 2018. zbog navodnog silovanja 2009.godine u Las Vegasu. Ona tvrdi da su se upoznali u noćnom klubu i zatim otišli u Ronaldovu hotelsku sobu, gde je fudbaler silovao.

Avgusta 2010. sklopila je nagodbu sa Ronaldom od 375 hiljada dolara da ne govori o ovom slučaju, ali je, osam godina kasnije, podnela tužbu.

Tužilaštvo je, zbog nedostatka dokaza, odbilo da podnese tužbu po službenoj dužnosti, pa je Majorga pokrenula privatnu tužbu kojom je tražila odštetu od 65 miliona dolara. Ovakvom odlukom sudije iz Nevade i privatna tužba je očigledno propala.