x

Milivojević (DS): Predstavnici režima će sledeću godišnjicu dočekati na optuženičkoj klupi

28.10.2021

Milivojević (DS): Predstavnici režima će sledeću godišnjicu dočekati na optuženičkoj klupi

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da prvu godišnjicu aktuelnog saziva Vlade Srbije „ministri dočekuju na slobodi, a ne u društvu bivše sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović i vodje kriminalne grupe ‘Principi’ Veljka Belivuka“.

„Činjenica da prvu godišnjicu svi ministri iz skupine ovih mediokriteta koji su dobrano urušili, opljačkali i zadužili Srbiju, čekaju na slobodi, a ne u društvu Dijane Hrkalović i Veljka Belivuka, istaknutog člana Srpske napredne stranke (SNS), jasno govori o urušenosti pravnog poretka ove države“, ocenio je Milivojević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, „još poraznijem utisku o očinku ove vlade“ doprinela je činjenica da ju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „raspustio na dan izbora, mimo ustava i zakona, zajedno sa nelegitimnim parlamentom“.

„U prvih godinu dana rada ove skupine nesposobnih demagoga i prodavaca magle, ministar odbrane Nebojša Stefanović je od strane svojih kolega u vladi označen kao saradnik kriminalnih klanova i stranih obaveštajnih službi, te je kao takav smenjen sa svih stranačkih funkcija, ali ne i državnih, čime je SNS jasno kazala da vodi računa samo o stranačkim interesima, a ne o interesima države Srbije i njenih građana“, ocenio je Milivojević.

Potpredsednik Izvršnog odbora DS je dodao da je „apsolutno uveren da će taj uslužni servis mafije, tajkuna, belosvetskih ekspoatatora sirovina, resursa i jeftine radne snage“ sledeću godišnjicu dočekati na optuženičkoj klupi Specijalnog suda za organizovani kriminal.