x

Mickoski: Zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi biće podnet najkasnije sutra do 14.30 (VIDEO)

07.11.2021

Mickoski: Zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi biće podnet najkasnije sutra do 14.30 (VIDEO)

 - Inicijativa za izglasavanje nepoverenja Vladi sutra će najkasnije u 14.30 biti podneta Skupštini, najavio je danas predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski.

Mickoski je pre sastanka sa izabranim gradonačelnicima rekao da će prvo sačekati da premijer Zoran Zaev ispuni obećanje i podnese najavljenu ostavku.

Mickoski je pozvao i ostale poslanike, pored onih 61 koji su, kako je napomenuo, već deo većine, da im se pridruže.

– Vrata su otvorena za sve koji smatraju da ova Vlada Zaeva nije dobra. Ko podrži ovu vlast, naravno, neće biti deo poslanika koji će izglasati nepoverenje. Ovde nema političke stranke, već je reč o poslanicima. Ukupno 61 podržao je inicijativu. Pozivam i ostale da se pridruže, naglasio je lider VMRO-DPMNE odgovarajući na pitanja novinara.

Prema njegovim rečima, nakon podnošenja inicijative, postupak će biti u rukama predsednika parlamenta, koji treba da poštuje proceduru i rokove.

Mickoski je obavestio i da je zamolio gradonačelnike sa kojima će danas popodne imati sastanak da za 30 dana krenu u realizaciju tri od obećanih infrastrukturnih projekata, da se odreknu službenih vozila, neproduktivne potrošnje, da stalno budu među građanima i transparentima – uvek dostupan medijima.