x

Lider VMRO-DPMNE Mickoski poručio: Liderski sastanak, ali sa kim? A Pendarovski je "nestao" (VIDEO)

18.11.2021

Lider VMRO-DPMNE Mickoski poručio: Liderski sastanak, ali sa kim? A Pendarovski je "nestao" (VIDEO)

Lider VMRO-DPMNE kritikuje šefa države zbog neaktivnosti, ističući da nije komentarisao poslednja dešavanja u zemlji, niti je bilo šta preduzeo o energetskoj krizi, koja je, prema njegovim rečima, i bezbednosna.

- Pendarovski je nestao, ne znam gde je osim što me kritikuje po nalogu, rekao je danas predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski u Strahincu, opština Gazi Baba, odgovarajući na novinarsko pitanje da li bi prihvatio sastanak političkih lidera nakon nedavna dešavanja na političkoj sceni.

- Sastanak lidera uvek može da se desi, ali ne vidim na koju temu. Sa kim sad da sedimo, Pendarovski? Nisam ga čuo da je izašao da traži da se obrati poslanicima, da nešto organizuje, rekao je Mickoski.

Povodom najavljene rekonstrukcije ili izbora nove vlade, Mickoski je rekao da ne očekuje ništa jer je, prema njegovim rečima, ova garnitura vlasti delegitimisana na lokalnim izborima.

Pendarovski je uzvratio Mickoskom: Nisam nestao kada je hteo da formira novu većinu

„Nisam nestao za njega dok je pokušavao da napravi skupštinsku većinu od 61 poslanika. Odjednom, po njemu, nestajem, nakon što je propao njegov pokušaj da napravi većinu od 61 poslanika“, rekao je danas predsednik Makedonije Stevo Pendarovski povodom najnovijih optužbi lidera VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog.