x

Najveći protest do sada protiv restriktivnih mera u Zagrebu, hiljade na centralnom trgu (VIDEO)

20.11.2021

Najveći protest do sada protiv restriktivnih mera u Zagrebu, hiljade na centralnom trgu (VIDEO)

Danas je na centralnom zagrebačkom trgu održan veliki protest protiv restriktivnih mera. Sudeći po snimku, ovo je bio možda i najveći protest te vrste do sada u Hrvatskoj. Dolazi u vreme uvođenja strožih mera u vidu kovid sertifikata, koji su već obavezni za mnoge institucije.

Kao i na prethodnim sličnim protestima, na bini se smenjivalo nekoliko govornika koji su, svako na svoj način, komentarisali i osuđivali aktuelnu situaciju. Održavanje mira je traženo u nekoliko navrata. Sudeći prema trenutnim informacijama, nije bilo incidenata, bar tokom mitinga.

Verbalno je napadnuta je ekipa Nove TV.

Neki su se izjasnili protiv covid sertifikata, drugi protiv vakcinisanja dece, a neki su istakli alternativne tretmane protiv koronavirusa. Mnogi su, s druge strane, što ovom skupu daje širi kontekst, najoštrije osudili korupciju u zemlji, politički nepotizam i druge probleme koji u ovim vremenima postaju sve izraženiji.

Među poslednjim govornicima bio je aktivista Marko Francišković, koji je rekao da trenutna situacija podjednako pogađa sve zemlje i istakao važnost sloge među narodima u regionu, upozoravajući na bilo kakvu netrpeljivost između naroda Hrvatske, Srbije, BiH i drugih.

Demonstranti su tokom dana u Zagreb stigli autobusima iz svih krajeva Hrvatske kako bi prisustvovali skupu.

Nakon mitinga, neki od demonstranata su odlučili da nastave protest ispred sedišta državne televizije, kamo su se uputili sa Trga bana Jelačića.