x

Odabrani finalisti jubilarnog, desetog Beogradskog autorskog rok festivala

26.11.2021

Danas.rs
1637943308
Odabrani finalisti jubilarnog, desetog Beogradskog autorskog rok festivala

Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS) objavilo je imena finalista BARF10. Finale festivala biće održano u nedelju, 5. decembra, u 18.30 u Sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Na deseti jubilarni Beogradski autorski rok festival – BARF10, prijavilo se preko 50 bendova i autora, od kojih je 41 ušlo u zvaničnu konkurenciju, a od njih za finale odabrano je osam umesto predviđenih šest finalista: Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova (Beograd), Fraktal (Kragujevac), Kontra komitet (Šabac), Ascend (Beograd/Aranđelovac), IV dan (Beograd), Ivan Kićanović (Beograd), Bol & Dee (Beograd), Two coins from Mercury (Srbobran).

Prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 60.000 dinara; nastup na Bunt rok festivalu 2022. godine; digitalno singl izdanje za PGP-RTS.

Druga nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvođenje je 50.000 dinara.

Treća nagrada (nagrada publike) koju dodeljuje URMUS, OFPS i muzički studio MAŠINA 23 je snimanje singla u muzičkom studiju MAŠINA 23; direktan plasman na Zaječarsku gitarijadu 2022. godine.

Kompletan festival se snima audio i video, tako da će nastupi svih finalista biti objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu festivala.

Svi bubnjari tradicionalno dobijaju po komplet palica stalnog sponzora firme STUNNER.

U revijalnom delu će nastupiti pobednici poslednjeg izdanja festivala Rampa iz Pančeva, valjevski bend Underforce (ex Vatreni prsten) koji su bili pravo otkrovenje poslednjeg finala.

Kao specijalni gosti festivala nastupiće grupa D R A M.

Cena ulaznice je simboličnih 200 RSD i ona će ujedno služiti i za glasanje publike.