x

Vlasnik Besa transa oglasio se NAKON što su tužioci REKLI DA NE MOŽE BITI OPTUŽEN (DETALJI)

28.11.2021

DPL
1638132928
 Vlasnik Besa transa oglasio se NAKON što su tužioci REKLI DA NE MOŽE BITI OPTUŽEN (DETALJI)

„Neka Alah što pre podari raj poginulima i povređenima, napisao je juče na svom Fejsbuk profilu Bekim Hadžiu, vlasnik „Besa transa”, kompanije čiji je autobus 23. novembra u Bugarskoj ubio 45 putnika.

Izgovaram ove reči sa žaljenjem i slomljenog srca. Oni su bili i naša porodica, jer svaki put kada smo putovali, putnike smo smatrali svojom porodicom. Bili smo zajedno u Istanbulu četiri dana i primetio sam da je većina njih dolazila sa nama na naše autobuske ture za Istanbul. Ovi testovi su od Alaha i verujem da ih prihvata svaki vernik, njegova volja se ne može promeniti ni za minut i molimo Alaha da nikoga ne testira", napisao je Hadžiu na Fejsbuku.

Makedonske vlasti kažu da autobus u kojem je poginulo 45 putnika nije imao međunarodnu saobraćajnu dozvolu i nije imao tri, već 13 godina. Ovaj autobus je u poslednjih godinu dana bez dozvole prešao makedonsku granicu više od 130 puta.

Na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare Državnog javnog tužioca Ljubomira Joveskog sa bugarskim kolegama o velikoj autobuskoj tragediji na magistrali Struma u ​​Bugarskoj, u kojoj je stradalo 45 putnika, istaknuto je da je saslušano osam osoba u dosadašnjoj istrazi, i da će biti pozvani još. Među prvima je saslušan vlasnik firme Besa trans, čiji je autobus potpuno izgoreo.

„Bugarskim tužiocima dato je osam zapisnika saslušanja svedoka, što bi moglo da pomogne u istrazi i rasvetljavanju slučaja. U narednim danima saslušaćemo još mnogo ljudi, a zapisnici će biti dostavljeni do naše bugarske kolege“, rekao je tužilac Joveski.

Prema rečima zamenika bugarskog javnog tužioca, iz Okružnog javnog tužilaštva u Perniku, za nesreću se ne može okriviti vlasnik firme Besa trans, odnosno konkretna krivica se traži od lica koji su učestvovali u prevozu putnika ili konkretno vozača.