x

Mekonahi se ipak neće kandidovati za guvernera Teksasa

29.11.2021

Danas.rs
1638175508
Mekonahi se ipak neće kandidovati za guvernera Teksasa

Glumac Metju Mekonahi saopštio je da se ipak neće kandidovati za guvernera Teksasa i da, za sada, sebe ne vidi u politici.

 

Ovaj holivudski glumac i Oskarovac poznat po jasno izraženim političkim stavovima i aktivizmu, priznao je da je razmišljao da se kandiduje za guvernera Teksasa, ali je u video poruci na Tviteru rekao da je odlučio da svoje napore “usmeri na privatni sektor”.

„Kao jednostavno dete rođeno u gradiću Juvalde u Teksasu, nikada mi nije palo na pamet da ću jednog dana biti razmatran za političko vođstvo. To je ponizan i inspirativan put za razmišljanje. To je takođe put na koji biram da ne krenem u ovom trenutku”, rekao je on.

Ovom odlukom okončana su višemesečna spekulacija o Mekonahijevim političkim ambicijama u Teksasu nakon što je javno pokazao interesovanje za pokretanje kampanje.

Glumac dobitnik Oskara i Zlatnog globusa za ulogu kauboja obolelog od side u filmu „Kluba kupaca iz Dalasa“, poznat i po brojnim ulogama o romantičnim komedijama, ali i ozbiljnijim sa političkom porukom, odrastao je u Teksasu, a ovoj važnoj američkoj državi tradicionalno republikanskoj, sledeće godine predstoje važni izbori guvernera.

„Ja to merim“, rekao je o kandidaturi za funkciju na podkastu u septembru. „Vidite, to će biti u nekom svojstvu… Ja sam samo – više sam narodni i filozof pesnik državnik nego što sam, per se, definitivni političar.” Mekonahli smatra da američkoj politici treba “redefinisanje”. Ali za sada u tome neće učestvovati.

Verovatno najpoznatiji glumac u američkoj politici je dvostruki predsednik Ronald Regan, a zapaženu ulogu imao je i Arnold Švarceneger, bivši guverner Kalifornije.

Izbori za guvernera Teksasa biće održani 8. novembra 2022. Aktuelni republikanski guverner Greg Abot kandiduje se za treći mandat, a podržava ga i bivši američki predsednik Donald Tramp. Njegov demokratski protivnik verovatno će biti Bet O Rurk. Prema nekim istraživanjima, Mekonahli je imao ozbiljne šanse i veliku podršku za kandidaturu.