x

Počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Gornjeg Milanovca

29.11.2021

Danas.rs
1638181804
Počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Gornjeg Milanovca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na obilaznici oko Gornjeg Milanovca, čija je trasa dužine 4,7 kilometara, i koja bi, kako je rečeno, trebalo da iz centra tog grada izmesti kamionski saobraćaj, smanji gužve i zagađenje, a uz novu saobraćajnicu i da spoji Gornji Milanovac sa „Milošem Velikim“.

Vučić danas obilazi gradilišta infrastrukturnih projekata u Moravičkom okrugu, a u Gornjem Milanovcu je rekao da obilaznicu smatra projektom od „životnog značaja“ za taj grad i ceo Takovski kraj, koji će ga spojiti sa auto-putem „Miloš Veliki“.

„Kada bude završeno, deca u Milanovcu imaće čistiji vazduh, privreda u Milanovcu imaće bolje uslove za rad“, rekao je Vučić i najavio da će u narednom periodu biti rekonstruisana škola Desanka Maksimović i izgrađen novi vrtić, i da su ta dva projekta vredna oko 10 miliona evra, dok je projekat nove bolnice vredan oko 20 miliona evra.

Dodao je da će se graditi i vodovod prema Rudniku.

„Srbiju da zaustavite, ne možete – mene, možda možete, ali Srbiju ne, nepovratno je krenula u budućnost brzim, snažnim koracima a onima koji ne žele dobro Srbiji poručujem da će pobediti pristojna i slobodarska Srbija“, poručio je Vučić.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da taj „relativno mali“ projekat ima veliki značaj za lokalnu zajednicu i da je zadovoljna što će više ljudi u Srbiji osetiti konkretne prednosti saradnje sa kineskom kompanijom Pauer Čajna (Power China).

Predstavnik kompanije Pauer Čajna zahvalio se na poverenju ukazanom dodelom posla izgradnje i obećao da će obilaznica biti završena blagovremeno i u traženom kvalitetu.

Vučić će kasnije tokom dana posetiti gradilište deonice Preljina-Požega na auto-putu Miloš Veliki.