x

PRVO HAPŠENJE U CG ZBOG KOKAINA U BANANAMA - PAO ŠPEDITER: Evo kako su radnici otkrili da se u paketima NALAZI DROGA!

14.01.2022

esp
1642164310
PRVO HAPŠENJE U CG ZBOG KOKAINA U BANANAMA - PAO ŠPEDITER: Evo kako su radnici otkrili da se u paketima NALAZI DROGA!

Policija je imala informaciju o tovaru droge i pratila je njegovo kretanje.

Crna Gora.jpg Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević

Zbog sumnje da je povezan sa tovarom od 400 kilograma kokaina koji je nađen u magacinu , policija je uhapsila špeditera iz Bara Đ. D.

Kako su javili crnogorski mediji, policija je čekala nalog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da krene sa hapšenjima. Prema saznanjima, policija je imala informaciju o tovaru droge i pratila je njegovo kretanje. Kokain u pošiljci banana pre dva dana pronašli su carinici u Luci Bar i o tome obavestili Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Upravu policije (UP).

Nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku, banane su juče utovarene u kamione te trgovinske kompanije, iz koje su, nakon što su stigle u magacin, pozvali policiju. Glavni specijalni tužialc Milivoje Katnić kazao je da su od policije saznali za kokain u kontejneru, a oni od Uprave prihoda i carina.

"Oni su nama saopštili sa 99 odsto verovatnoće da se radi o kokainu... Organizovali smo se u pokretu i došli do važne činjenice, a to je ova plomba koja je jedinstvena i može postojati samo jedna, a ona je garant da od mesta A - Ekvador, do mesta B - Bar, nije niko otvarao", rekao je on i dodao da su tovar pratili i došli do Volija.

Crna Gora2.jpg Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević

"Tada su radnici otkrili da su ovi paketi različiti, pa to bi otkrilo i malo dete. Ova droga je trebala da bude preuzeta u skladištu, kao što je preuzeta prethodna tri puta", istakao je Katnić i objasnio da je tako učinjeno najmanje tri puta u proteklih pet ili šest meseci.

Specijalni tužilac Miroslav Turković je rekao da Đ. D. sumnjiče da je označio kontejner kojim je u Bar početkom januara stigla droga i preusmerio ga ka Voliju da bi omogućio ostalim članovima kriminalne grupe da je preuzmu, ali da su u tome sprečeni.

"Cilj ove kriminalne organizacije bio je da se droga uzme ispod mera carinskog nadzora u Slobodnoj zoni", kazao je Turković.

U magacin "Volija" je 2. januara uplovio brod Spirit of Chennai na kom su od 109 kontejnera u 70 bile banane. Carinski službenici ispoštovali su sve procedure i primenom tih parametara na skeneru su otkrili da je jedan kontejner zagađen (kontaminiran) i da se u njemu nalazio kokain.

(MONDO)