x

MATEJEVE PRIJATELJE ISPITUJE SPECIJALNI POLICIJSKI TIM: Postoje dve verzije priče? "Obavićemo 7 razgovora ako treba!"

14.01.2022

esp
1642176021
MATEJEVE PRIJATELJE ISPITUJE SPECIJALNI POLICIJSKI TIM: Postoje dve verzije priče? "Obavićemo 7 razgovora ako treba!"

Specijalni tim iz Uprave policije u saradnji s kolegama iz PU splitsko-dalmatinske počeo je u danas ujutro u prostorijama PU splitsko-dalmatinske ispitivanje prijatelja nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 15. dan bez rezultata.

Matej Periš video .jpg Izvor: MUP RH/Kurir/Printscreen

Nakon što se ekipa hrvatske policije u utorak uveče vratila iz Beograda i obavila operativne razgovore s kolegama iz policije u Srbiji, dogovoreno je da će obaviti razgovori s Matejevim prijateljima. To je najavo i Antonio Gerovac, pomoćnik glavnog upravnika policije i načelnik Uprave kriminalističke policije.

"Ako bude potrebno, jedan, dva, sedam razgovora obavićemo s prijateljima Mateja Periša", rekao je između ostalog Gerovac, dodavši da policija sprovodi još neke radnje vezano za mobilni telefon.

Gerovac nije otkrio sve što će policija preduzeti, ali sasvim sigurno će ponovo pročešljati sve, od njihovog odlaska u Beograd, boravka u Beogradu, do prijave nestanka policiji. Šestorica Matejevih prijatelja ispitana su 3. januara nakon čega su se vratili u Split i odbijali bilo kakve izjave za medije.

Po povratku su bili pozitivni na koronavirus i sada su, nakon prestanka samoizolacije, pozvani na ispitivanje u Split. Ispituju se u svojstvu građana radi davanja informacija, a kako je već pre rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom.

Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su "detektor laži", ali sasvim je moguće da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu. Oni na njega ne moraju da pristanu, niti rezultat tog testa može da se koristi kao bilo kakav dokaz, ali može biti indicija.

Hrvatska policija sasvim sigurno raspolaže svim iskazima koje su prijatelji dali istražiteljima u Beogradu i to će im sigurno biti i smernice prilikom ispitivanja.

Kako navodi "Jutarnji", postoje dve verzije onoga što su oni rekli o razlogu Matejevog odlaska iz kluba. Prema jednoj, , ali oni fizički nisu videli kada je napustio klub, do toga da .

MATEJEVE PRIJATELJE ISPITUJE SPECIJALNI POLICIJSKI TIM: Postoje dve verzije priče? "Obavićemo 7 razgovora ako treba!"

PODELI  bezon-hala-gotik-matej-periš- (4).jpg - AMG video/printscreen Izvor: AMG video/printscreenBr. slika: 5 1 / 5  bezon-hala-gotik-matej-periš- (6).jpg - AMG video/printscreen Izvor: AMG video/printscreenBr. slika: 5 2 / 5  bezon-hala-gotik-matej-periš- (2).jpg Izvor: AMG video/printscreenBr. slika: 5 3 / 5 placeholder AD  bezon-hala-gotik-matej-periš- (3).jpg - AMG video/printscreen Izvor: AMG video/printscreenBr. slika: 5 4 / 5  bezon-hala-gotik-matej-periš- (5).jpg - AMG video/printscreen Izvor: AMG video/printscreenBr. slika: 5 5 / 5

To je sigurno nešto što će policija od njih nastojati da rasvetli i svako eventualno neslaganje u njihovim iskazima policija će nastojati da razjasni. Kad je reč o potrazi u Srbiji, , posebno područje oko Velikog ratnog ostrva. Nažalost, i dalje nema ishoda potrage koja će u subotu ući u 16. dan.

Otac Mateja Perišai u kontaktu je s istražiteljima. Srpska policija objavila je rekonstrukciju kretanja Mateja Periša, ali još nije poznat razlog njegovog odlaska iz kluba i da li je ušao u reku, iako za to policija tvrdi da ima neke indicije, ali za sada sa njima još ne izlazi u javnost.

Pogledajte

01:15 Matej Periš Izvor: Youtube/MUP Republike Srbije Izvor: Youtube/MUP Republike Srbije

(MONDO/Jutarnji.hr)