x

EVO KADA SRBIJA IGRA PRVU UTAKMICU JOŠ OD PORTUGALA: Orlovi će odmeriti snage sa 2 ozbiljne ekipe – u pitanju su gostovanja!

14.01.2022

Hotsport.rs
1642182309
EVO KADA SRBIJA IGRA PRVU UTAKMICU JOŠ OD PORTUGALA: Orlovi će odmeriti snage sa 2 ozbiljne ekipe – u pitanju su gostovanja!

Biće to dobre provere.

Fudbalska reprezentacija Srbije će prve utakmice u novoj 2022. godini odigrati u martu, u sklopu priprema za SP u Kataru. Protivnici naše selekcije biće Mađarska 24. marta, a potom i Danska 5 dana kasnije.

Prvi susret igra se u Budimpešti, dok je drugi u glavnom gradu DanskeKopenhagenu. Biće to prve utakmice za Srbiju nakon fantastične pobede nad Portugalom i direktnog plasmana na SP. Orlovi su tada uspeli da dođu do preokreta nakon ranog pogotka koji su primili. Heroj naše zemlje bio je Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Team of Serbia (TOP) from left goalkeeper Predrag Rajkovic Nikola Milenkovic Strahinja Pavlovic Aleksandar Mitrovic Matija Nastasic Sergej Milinkovic-Savic (DOWN) Filip Kostic Dusan Tadic Darko Lazovic Sasa Lukic Nemanja GudeljSrbija v Luksemburg – 2022 FIFA World Cup QualifierBeograd, 04.09.2021.foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Podsećamo, Srbija će pre SP učestvovati i u Ligi Nacija, gde novi ciklus počinje u junu. U sklopu tog takmičenja, naša selekcija će odigrati 6 mečeva do odlaska u Katar.

RASPORED:

Srbija – Norveška, 2. jun

Srbija – Slovenija, 5. jun

Švedska – Srbija, 9. jun

Slovenija – Srbija, 12. jun

Srbija – Švedska, 24. septembar

Norveška – Srbija 27. septembar