x

Dačić najavio nastavak koalicione saradnje sa SNS-om nakon izbora

14.01.2022

Danas.rs
1642184104
Dačić najavio nastavak koalicione saradnje sa SNS-om nakon izbora

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas uoči sastanka sa rukovodstvom gradskih i opštinskih odbora SPS-a iz Severnobačkog, Zapadnobačkog, Južnobačkog i i Sremskog okruga u Novom Sadu, da je sa naprednjacima dogovoren nastavak koalicione saradnje i nakon izbora koji slede na proleće ove godine, ali da se i dalje ne zna hoće li SPS i SNS nastupiti na zajedničkoj listi na parlamentarnim izborima.

U vezi sa nastupom na parlamentarnim izborima, dodao je da se čekaju „analize koje bi pokazale kakav nastup će im doneti bolje rezultate, odnosno, veći broj poslaničkih mesta“, ali da u svakom slučaju, „obe stranke imaju iste političke ciljeve“.

On je rekao da je „izvesno da će obe stranke imati zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima“, te da je SPS spreman da podrži u predsedničkoj trci aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i podsetio da je ista situacija bila i na predsedničkim izborima 2017. godine.

Dačić je pozvao građane Srbije da na referendumu koji će biti održan u nedelju „potvrde odluku Narodne skupštine o promeni ustava“, kako bi pokazali „odgovoran odnos prema državnim interesima“.

„Te ustavne promene su u najboljem interesu samih građana jer je za njih od životne važnosti ko im sudi i ko ih tuži. Ovde je reč o tome da se želi depolitizacija pravosuđa i da se napravi iskorak u oblasti vladavine prava“, naglasio je Dačić.

Pripreme za referendum i izbore u SPS-u

Sastanci lokalnih odbora socijalista održavaju se u okviru piprema za predstoječi referendum i izbore na proleće, a lider SPS-a rekao je da postoji potreba za izvršavanjem organizacionih i logističkih priprema, obuka i podizanje nivoa političkih aktivnosti.

Dačić je najavio da će nakon današnjeg sastanka u Novom Sadu, sutra biti održan sastanak i u Pančevu sa preostalim odborima SPS iz Vojvodine.