U odloženoj utakmici 18. kola ABA lige u dvorani kraj Morave u utorak od 18 sati će po drugi put u sezoni koplja ukrstiti Borac i FMP.

Biće to značajan meč za oba tima, pre svega Borac, koji se bori za opstanak, ali i FMP koji je dobrim delom već odradio taj posao.

Pred ovu utakmicu trener Pantera Vanja Guša je istakao da njegovi igraču meč moraju da odigraju na energetski visokom nivou.

– Utakmice između Borca i FMP-a kroz istoriju su donosili mnogo uzbuđenja i zaista predstavljaju svojevrstan klasik. Nema sumnje da će i ovog puta biti pravi derbi meč jer su Borcu preko potrebni bodovi, a znamo da su na domaćem terenu posebno opasan rival. Nažalost, ove sezone nemaju podršku publike na kakvu su navikli iz dobro poznatih razloga i to predstavlja veliki hendikep za Borac. Marko Marinović radi sjajan posao, njegova ekipa igra odličnu košarku i njihova pozicija na tabeli uopšte ne odgovara kvalitetu koji pokazuju. Imamo svoje ambicije, malo smo u jačem ritmu utakmica, ali uprkos tome dobro treniramo i pokušaćemo da prikažemo još jednu dobru partiju. Ne smemo da dozvolimo da energetski slabo uđemo u utakmicu jer je to umelo skupo da nas košta u prošlosti, rekao je Guša.

Igrač FMP-a Marko Radovanović svestan je da Čačani mogu i te kako da budu neugodni na svom parketu.

– Čeka nas pravi derbi meč protiv Borca. Dobro se poznajemo i znamo šta možemo da očekujemo jedni od drugih. Meč je važan i za jednu i drugu ekipu. Ako se setimo prve utakmice u Železniku u kojoj smo ostvarili važnu pobedu, možemo i sada da očekujemo čvrst i neizvestan meč. Siguran sam da će pobednika i ovog puta odlučiti nijanse i biće potrebno da zadržimo koncentraciju svih 40 minuta, rekao je Radovnović.