Funkcioneri ne izlaze u javnost, a problemi se samo nižu!

Svedoci smo veoma loše situacije u domaćem fudbalu. U prethodnim danima je aktuelan veliki broj afera. Doskorašnji predsednik FSS-a Slaviša Kokeza je podneo ostavku, ali njegovi bliski saradnici se ne oglašavaju.

FOTO: FSS

Činjenica je da je nacionalni tim Srbije ostvario odlične rezultate na startu kvalifikacija za odlazak na SP,  ali javnost u prvi plan stavlja afere za koje niko ne preuzima odgovornost.

Najaktuelnija je priča u vezi sa Borcem iz Čačka. Klub je kažnjen zbog nameštanja utakmica, a funkcioneri su ‘paljbu’ preusmerili ka FSS. Ljudi iz uprave kluba tvrde da je upravo neko iz FSS-a uplaćivao tikete u Aziji i Africi. Čačani su spremni da svoje tvrdnje dokažu na redovnom sudu ili čak Sportskom sudu u Strazburu.

Borac je na utakmicu u Kragujevcu otputovao sa sedam igrača želeći da pošalje jasnu poruku funkcionerima institucije domaćeg fudbala. U Čačku su pretili i napuštanjem takmičemja! Borac nije  jedini primer. UEFA redovno šalje kazne i upozorenja na adrese fudbalskih klubova širom države.

PROČITAJTE JOŠ: TADIĆ PODIGAO NOVI TROFEJ: Ajaks osvojio Kup Holandije golom u sudijskoj nadoknadi! (VIDEO)

Jedan od većih problema jeste taj što se niko iz Fudbalskog saveza Srbije ne oglašava povodom niza događaja.

FOTO: FSS

Slaviša Kokeza i njegov prvi saradnik Jovan Šurbatović su optuženi za navodno brojne nečasne radnje. Funkciju v.d. predsednika obavlja Marko Pantelić, ali on i potpredsednik Nenad Bjeković uopšte ne izlaze u javnost.

FOTO: FSS

Postavlja se neizbežno pitanje, ko je sada glavni u FSS-u? Nije poznato da li je to Marko Pantelić ili možda selektor Dragan Stojković Piksi koji radi zaista sjajan posao na klupi nacionalnog tima, a stiče se utisak da će imati veliki uticaj i na odluke rukovodstva.

FOTO: FSS

Svi očekuje odgovor, a još uvek nije poznato kada će on ‘stići’. Očekuje se da u narednom periodu dođe do promena na čelu FSS-a.

U najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju u državi situacija nikada nije bila ovako komplikovana. Deluje da će za opstanak u ligi ekipama biti potrebno da osvoje gotovo 50 bodova što ranije nije bio slučaj. Borba za opstanak se ‘zakuvala’, a često se mogu čuti međusobne optužbe na račun klubova u vezi navodnih i potencijalni nameštanja.