Navodi da mora da se odmori.

Srpski teniser Novak Đoković je u polufinalu Rolan Garosa bio bolji od Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima. Iako je Španac vodio 1:0, Novak je uspeo da se vrati u meč i tako prođe u finale gde ga čeka Stefanos Cicipas. Nakon ovog duela, oglasio se Nadal rekavši da je izgubio na svom najvažnijem turniru.

Moje šanse za osvajanje Rolan Garosa nisu večne. U našem sportu morate da prihvatite i pobedu i poraz. Znam da ne mogu da osvojim 15, 18 ili 20 trofeja Rolan Garosa, i to nije katastrofa. Tužan sam, izgubio sam na najvažnijem turniru za mene, ali to je samo poraz na teniskom terenu, počeo je jedan od najboljih tenisera u istoriji.

FOTO: Twitter/Roland-Garros/Screenshot

Španac je potom dodao da sada mora da se odmori i fizički i psihički. Nezadovoljan je, ali ističe da ne treba da se pravi drama od svega ovoga.

Sutra ću već biti sa porodicom i to je u redu. Nije ovo momenat da se bude zadovoljan, ali ni da se pravi od svega drama. To je nešto između. Moram malo da se odmorim, fizički i mentalno i da mislim na svoj raspored.

Za sam kraj, novinari su ga upitali da li će igrati na Vimbldonu, prvom sledećem Gren slemu. Nadal je dao do znanja da je sada previše rano za takvu odluku i da sve zavisi od brzine oporavka od ovog turnira.

Vimbldon? Ne mogu sad da odlučim. Drugačije je nego kada sam imao 25, 26 ili 27 godina, sada imam 35, moram da vidim kako ću se oporaviti u svakom pogledu i onda ću doneti odluku da li da igram na Vimbldonu ili ne. To su odluke koje se donose danima, a sada nisam kvalifikovan da je donesem. Nemam tu fizičku ili mentalnu jasnoću da mislim o tome šta da radim za dve ndelje. Potrebno mi je vreme, dani na odmoru, malo predaha, da uživam u lepom vremenu na Majorci, zaključio je Rafael Nadal.