Dva neverovatna duela u okviru grupe F!

U okviru grupe F Evropskog prvenstva u fudbalu, sastale su se reprezentacije Portugala i Francuske, kao i selekcije Mađarske i Nemačke.

Veoma bitni dueli za prolaz dalje, a da ni jedna ekipa nije imala sigurno mesto na tabeli. Velika borba viđena je u Minhenu, gde je gostovala Mađarska. Povele su naše severne komšije pogotkom Zalaja u 11. minutu susreta, ali je izjednačenje Nemačkoj doneo Haverc u 66. minutu. Novi odgovor imala je spremna Mađarska, koja samo dva minuta nakon izjednačujućeg gola ponovo prelazi u vodstvo. Strelac je bio Šafer u 68. minutu. Izuzetno bitan gol za Nemačku postigao je Gorecka u 84. minutu susreta.

U drugom duelu su se sastale reprezentacija Francuske i Portugala. ‘Rolerkoster’ kao i u prvom duelu u grupi. Poveo je Portugal sa bele tačke, a strelac je bio naravno Kristijano Ronaldo. Novi penal, ovog puta za Francusku i izjednačenje – Karim Benzema. Svojim drugim golom na meču, Benzema donosi prednost Francuskoj, ali tu nije kraj drami. Igrao se 60. minut, novi kazneni udarac za Portugal i ponovo siguran egzekutor Kristijano Ronaldo.