Srpski teniser Novak Đoković se bez mnogo problema plasirao u osminu finala Rolan Garosa, pošto je danas u trećem kolu lako savladao Ričardsa Berankisa.

Srpski teniser bio je presrećan što je ponovo igrao pred pariskom publikom. Kaže da nije sve bilo tako lako kao što na prvi pogled deluje.

– Bilo je lepo. Hvala na podršci, uvek je lepo videti publiku na tribinama. Dugo smo igrali bez gledalaca na tribinama i uželeli smo je se. Odigrao sam solidno, imao sam odličan osećaj, uz varijacije u igri. Možda je izgledalo jednostavno, ali nije bilo tako. Loptica je odskakala danas drugačije, niže nego inače, rekao je Đoković.

Prvi reket svetaće se u osmini finala sastati sa Lorencom Musetijem koji je izbacio Marka Ćekinata. Srbin i 19-godišnji Italijan se do sada nisu sastajali.

– Normalno je da se već razmišlja o sledećem meču. Igraću se malo sa mojim timom, trenirati sutra i pripremati se za duel sa Musetijem. On je veoma mlad igrač, daje mnogo spina lopti i igra brzo. Nema šta da izgubi i pripremiću se što bolje za taj duel, zaključio je Novak.