Ivan Vukomanović je oštro prokomentarisao domaće prvenstvo.

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ivan Vukomanović istakao je da ovo stanje nije normalno. Njega je začudilo to što je Partizan pobedio 17 mečeva zaredom, a nije smanjio svoj zaostatak za Zvezdom.

To je jedan fudbalski apsurd. Ne postoji zemlja na svetu, bilo koji šampionat, gde drugoplasiran tim pobedi 17 utakmica zaredom i ne smanji bodovni zaostatak u odnosu na prvog. To stanje nije normalno i nije dobro čak ni za onog ko je prvi, počeo je Vukomanović.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Takođe, on navodi da je ovakva liga kontraproduktivna i da ne služi ničemu. Opomenuo je i da se zna da je veliki broj utakmica namešten.

Čak je kontraproduktivna, jer ne može da joj posluži ni za pripreme za evropski meč. Ova liga je veoma loša proba zadovoljavanja svih mogućih prijatelja i drugara koji su hteli da se takmiče u njoj. Vi ste time razvodnjili kvalitet, zna se da je pregršt utakmica namešteno, ne postoji kvalitetna infrastruktura, suđenje je loše. Ova Superliga bi najviše smela da ima 10, maksimalno 12 klubova, nikako više. Nema dileme da ona kao prvo nema kvalitet, a kao drugo ne doprinosi ni podizanju kvaliteta igrača. U ovakvoj ligi Zvezda i Partizan uopšte nemaju takmičarski ritam već su skoro sve utakmice, osim derbija, na nivou prijateljskh ili na nivou treninga.

Potom se osvrnuo na proizvodnju igrača. Tim povodom pecnuo je klubove rekavši da 10 godina nisu sposobni da naprave reprezentativnog beka.

Mi kažemo nemamo beka, a je l znate zašto? Zato što ga nismo napravili. Pravo je pitanje kako nijedan domaći klub nije deset godina sposoban da napravi beka koji može da igra na nivou reprezentacije. A Srbija i dalje po starim principima iz prošlog veka čeka da joj se rodi desni bek u nacionalnom timu kao što joj se rodio Piksi. Majstore, neće se roditi, treba da ga napraviš. Nemanja Vidić se nije samo rodio. Njega je napravio Slavoljub Muslin u Crvenoj zvezdi i svi treneri koji su ga vodili kroz mlađe kategorije, zaključio je Ivan Vukomanović.