Toni Nadal dotakao se nedavno završevog Rolan Garosa kao i predstojećeg Vimbldona koji počinje u ponedeljak.

On je ukratko analizirao polufinale, koje su odigrali Đoković i Nadal , u kojem je slavio srpski as rezultatom 3-1 u setovima.

Nisam video preterano visok nivo. Kada pogledate poslednji set, da. Tačno je da je osvojio neke vrlo dobre poene, ali je i Rafael bio lošiji nego inače. Napravio je 55 neiznuđenih grešaka i to je olakšalo Đokoviću da igra bolje. Nisam video neverovatno dobar meč. Video sam komentare o veoma visokom nivou meča, sa superlativima. Ja to tako nisam video. Moj brat Migen Anhel me je nazvao da me pita kako sam ja video meč i rekao sam mu upravo to„, rekao je Toni Nadal.

Toni Nadal nije siguran da Novak može da stigne do kalendarskog Slema, odnosno da Australijan openu i Rolan Garosu ove godine priključi i titule na Vimbldonu, odnosno US openu.

„Veoma teško, ali je i moguće. Ipak je broj 1.“

Nadalov stric je pre Rolan Garosa video svog nećaka kao novog vlasnika najvećeg broj Gren slemova, ali se situacija promenila.

„Istina je da sam Rafaela video pre Rolan Garosa, sada se situacija izmenila. Vimbldon i US open će biti drugačiji sada i narednih godina. Veteranima će biti teže da pobede. Cicipas je bio na ivici da dobije Đokovića u Parizu, Medvedev i Zverev su takođe tu, Museti dolazi.

Da li postoji san da na turniru na Majorki jednog dana zajedno nastupe Novak i Rafa?
„Svako bi to voleo da vidi. Ali, teško…“, zaključio je on