Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas u razgovoru sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom zahvalila njegovoj zemlji na podršci u oblasti digitalizacije koja je jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije.

Brnabić je istakla da se pokazalo da je švajcarski model primenjiv u Srbiji i da daje odlične rezultate, saopšteno je iz Vlade.

„Izgradnja naučno-tehnoloških parkova i razvoj sistema dualnog obrazovanja radi jačanja naših privrednih kapaciteta i što većeg zapošljavanja mladih, za Srbiju je od posebnog značaja“, naglasila je premijerka i dodala da se nada da će saradnja u ovim oblastima biti intenzivirana u budućnosti.

Dobri odnosi dve zemlje, kako je navela, otvaraju prostor za intenziviranje ekonomske i investicione saradnje u narednom periodu.

Ambasador Šmid je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Švajcarske dobri i da bi učestalija razmena poseta na visokom nivou doprinela jačanju odnosa na svim nivoima.

On je istakao da su investicije švajcarskih kompanija u Srbiji značajne i da ima potencijala za nova ulaganja i širenje saradnje, navodi se u saopštenju.