DEČAKA UBIO VOZ NAOČIGLED MAJKE – nije stigla da zadrži sina jer je gurala kolica sa bebom!

Share on facebook
Share on twitter
Foto: Ilustracija

Mali Strahinja Jugović (7) poginuo je u nedelju uveče kada ga je udario voz na pružnom prelazu u naselju Mala Bosna u Sremskoj Mitrovici

Nesrećni mališan je biciklom prošao pored spuštene rampe, kad ga je lokomotiva udarila i odbacila desetak metara! Sve se desilo naočigled užasnute Strahinjine majke Elizabete, koja nije stigla da zadrži sina jer je gurala kolica sa bebom!

Kobne povrede glave

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Elizabeta je kobnog dana sa Strahinjom, mlađim sinom i osmogodišnjom rođakom krenula peške ka centru grada.

– Majka je u tom trenutku gurala mlađeg sina u kolicima i držala za ruku ćerkicu svoje rođake. Mali Strahinja je išao za njima vozeći bicikl. Kad su stigli do pružnog prelaza, rampa je bila spuštena i oni su stali. U tom trenutku je prošao jedan voz, a mali Strahinja je tad biciklom obišao majku i krenuo preko pruge. Međutim, tad je iz suprotnog smera naišao drugi voz, koji je išao od Beograda ka Šidu. Lokomotiva je udarila mališana na biciklu i odbacila ga deset-petnaest metara – ispričao je naš izvor.

Dečak je sa stravičnim povredama glave najpre prebačen u sremskomitrovačku bolnicu, a odatle je transportovan u Dečju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj u Beogradu.

– Povređeni dečak je stigao u izuzetno teškom stanju, sa povredama opasnim po život. Uprkos svim naporima lekara da mu spasu život, dečak je podlegao povredama – rekli su nam u bolnici u Tiršovoj.

Komšije porodice Jugović u naselju Slobodan Bajić Baja, poznatijem pod imenom Mala Bosna, juče su nam u šoku pričale o užasnoj tragediji.

– Strahinjini roditelji Elizabeta i Slađan ne mogu da dođu sebi od bola i tuge… Umesto da ga danas isprate u školu, u drugi razred, oni su otišli u Beograd da preuzmu sinovljevo telo. Strašno je to – kaže komšija Jugovića, i dodaje da je u nedelju, čim je čuo šta se desilo, otrčao do pružnog prelaza, gde je zatekao šokiranu Elizabetu:

– Samo je ćutala. Telefon joj je stalno zvonio, a ona je od šoka i bola samo gledala u njega, ni reč nije mogla da progovori. Posle se samo molila da Strahinja preživi, ali mali anđeo nije izdržao…

Živahan i vaspitan

Komšinica dodaje da je Strahinja pre samo mesec dana od dede dobio bicikl na kom je poginuo.

– Deda mu živi i radi u inostranstvu. Kada je došao u Srbiju na odmor, kupio je unuku taj bicikl. Strahinja ga je prvo vozio sa pomoćnim točkićima, ali je brzo naučio da ga vozi bez njih. Bio je presrećan zbog tog bicikla. Svima se u komšiluku hvalio… Eto, sad poginu na tom istom biciklu – priča očajna komšinica.

Prema njenim rečima, Strahinja je bio veoma živahan, ali lepo vaspitan i srećan dečak.

Potresni oproštaj neutešne majke

Elizabeta Jugović je juče na društvenim mrežama objavila fotografiju sina i oprostila se od njega emotivnom porukom:

“Zauvek si pobednik, anđele! Zauvek! Kako si samo umeo da uživaš u svakom trenutku… Volimo te!

Više od stotinu potresnih komentara nanizalo se ispod fotografije tragično nastradalog dečaka:

“Bato moj maleni… Neka te Bog i anđeli nebeski srećno prime u svoj zagrljaj… Srećice mala, ne možemo te vratiti, al’ ćemo te pamtiti kao divnog dečaka… Zauvek u našim srcima…”

NAJČITANIJE