Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da fer i slobodni izbori nisu na vidiku, ali da stvar još ne bi trebalo preseći, okrenuti glavu i preduzeti radikalne korake.

Jeremić je rekao da je potrebno sačuvati strpljenje i još jednom pokušati da se mirnim putem dođe do poboljšanja izbornih uslova, koliko god to danas izgledalo malo verovatno.

– Još nije došlo vreme da se preduzmu radikalni koraci, ali nije isključeno da će do toga morati da dođe. Narodna stranka još nije odlučila da li će izaći na izbore, ali bi u slučaju učestvovanja na izborima najsnažnija poruka građanima, kojima je svega preko glave, bila da opozicija nastupi jedinstveno – rekao je Jeremić, saopšteno je iz Narodne stranke.

Kako je naveo, „tada ima šanse da se stvar promeni, a kada ima šanse ima i nade“.

– Kada ima nade i ima i energije, a kada ima energije, tada je sve moguće. Nadam se da će ipak biti uspostavljeni koliko-toliko pristojni uslovi za održavanje izbora – dodao je Jeremić.

On je naveo da su mnogi iz opozicije razočarani ponudom evropskih posrednika, ali da on nije, jer na osnovu svog diplomatskog iskustva nije ni gajio neka naročita očekivanja, i dodao da će Predsedništvo Narodne stranke odlučiti o sledećim koracima u dijalogu.