Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i pripadnici njegovog kriminalnog klana koji su danas iz pritvora dovezeni na saslušanje u Specijalni sud u Beogradu, branili su se ćutanjem.

Međutim kako saznaje „Blic„, samo je jedan od pripadnika klana, i to Belivukova „desna ruka“ Marko Miljković zvani Zver, odlučio da progovori.

Velja Nevolja i pripadnici kriminalne grupe, koju je kako se sumnja, on predvodio privedeni su oko 12 sati danas na novo saslušanje jer je prošle nedelje protiv pripadnika ove grupe proširena istraga i oni se sada sumnjiče da stoje iza još dve likvidacije – Aleksandra Gligorijevića Pukija i Lazara Vukićevića.

Ova kriminalna grupa, koja se dugo krila iza navijačke grupe „Principi“ (ranije „Janjičari“) u prvoj fazi istrage osumnjičena je za tri ubistva i to Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića.

Nakon prvog proširenja istrage, četiri pripadnika klana Velje Nevolje, osumnjičena su i za otmice.

Na današnjem saslušanju Belivuk i svi pripadnici grupe branili su se ćutanjem, sem Marka Miljkovića čije saslušanje još traje.

Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela.

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š, kod kojeg je pronaden snajper, a povezuje se sa ovom grupom.

I njemu je odreden pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da su u njoj mleveni ostaci tela, osoba koje su pripadnici klana likvidirali.

Pored Belivuka i Miljkovica pod istragom su i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Š. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

U maju su uhapšeni i M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22).