– Biće svaki dan pomalo kiše i pljuskova, kako koji dan, neki dan više, neki dan manje – kaže poznati meteorolog.

 Bez kišobrana, sudeći po meteorolozima, nećemo moći narednih dana, on će biti neizostavan u našim torbama kad krećemo negde. Tako će biti, prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića, do petka, 25. juna. 

– Do narednog petka će biti svaki dan pomalo kiše i pljuskova, kako koji dan, neki dan više, neki dan manje i od 26. juna raste temperatura do 30 stepeni, biće sunčano i toplo – navodi meteorolog.

– Do tada će biti promenljivo. Sutra nešto malo lokalnih pljuskova, u nedelju, ponedeljak i utorak kiša, oblačno, s tim da bi u nedelju bilo malo kiše, bez nekih ozbiljnih padavina. A u ponedeljak i utorak lokalno velika količina padavina, od obične kiše, ne od pljuska već od celodnevne kiše – napominje Todorović.

U Srbiji se u subotu očekuje promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, najviša od 23 do 27 stepeni.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura 17, najviša 24 stepena.