Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter položili su danas, povodom obeležavanja godišnjice pobede branilaca Beograda nad Turcima 1456. godine, venac na spomenik podignut u njihovu čast.

Kisić Tepavčević je tom prilikom istakla da je vest o prvoj velikoj pobedi hrišćana nakon pada Carigrada doprinela tome da je Beograd proglašen bedemom hrišćanstva.

Danas smo, zajedno sa ambasadorom Mađarske, sa ponosom položili venac na spomenik koji je podignut u čast branilaca Beograda. Naše dve zemlje su i danas zajedno, delimo zajedničke vrednosti, veliki smo prijatelji, poštujemo se i sarađujemo na najvišem nivou i produbljujemo odnose, poručila je ministarka.

Pinter je naglasio da ne smemo da zaboravimo da su se u ovoj bici Mađari i Srbi borili zajedno za svoju slobodu i nezavisnost.

On je ocenio da zajedničko obeležavanje ovog događaja pokazuje da su mađarsko-srpski odnosi i po istorijskim merilima dosegli izuzetno visok nivo bez presedana.

Obeležavanju godišnjice pobede branilaca Beograda nad Turcima 1456. godine prisustvovala je i direktorka JP „Beogradska tvrđava“ Marija Reljić.