Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas radove na izgradnji nove kovid bolnice u novosadskom naselju Mišeluk, gde je razgovarao i doručkovao sa radnicima.

Tokom obilaska, Stafanović je ocenio da ta ustanova „niče kao iz vode“, izrazio je zadovoljstvo što se radovi odvijaju po planu i pozvao sve građane da se vakcinišu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Zaista je impresivno sve ovo što možemo da vidimo ovde. Kada razgovarate sa ljudima kažu da niče kao iz vode i zaista je tako. Gradnja je počela tokom maja, a sada se već izvode gipsarski radovi u određenom delu objekata“, rekao je on.

Dodao je da se graditelji potrudili da 1. septembar kao rok za završetak bude ispoštovana, a bolnica tada bude stavljena u punu funkciju.

On se zahvalio ljudima iz Vojnograđevinske ustanove, direktoru Dejanu Burčulu i svim ljudima iz preduzeća „Termomont“, Gradu Novom Sadu i svima koji su pomogli da ovaj projekat bude ovako veličanstven.

„Ono što je predsednik Aleksandar Vučić dao kao zadatak kada smo počeli da gradimo prve kovid bolnice, ovde se realizuje u punom kapacitetu, i Srbija jeste spremna za svaku situaciju“, rekao je on.

Dodao je da se Srbija bori da ne bude veći broj obolelih od kovida, i istakao da će u slučaju da zatreba ova bolnica ispuniti svoj cilj ispuniće svoj cilj.

„Nadamo se da ćemo pobediti kovid i da ćemo uspeti da ovu bolnicu vrlo brzo stavimo u drugu funkciju, odnosno da će postati jedna od gradskih bolnica u Novom Sadu“, rekao je on.

Stefanović je tokom obilaska razgovarao sa radnicima i uverio se da shvataju zbog čega mora tako brzo da se radi.

„Oni veoma dobro razumeju da je ovo borba za zdravlje, da je njihov rad važan i da će zbog toga što će pre roka završiti ovu zgradu pomoći da neki ljudi budu zdraviji i da će nekim ljudima možda spasiti život“, rekao je Stefanović.

Ministar odbrane i ovom prilikom je apelovao na sve građane da se vakcinišu.

„Važno je da budemo odgovorni i da pokažemo da poštujemo lekare i sve ljude koji se bore protiv kovida, tako što ćemo se vakcinisati i time pomoći da budemo zdravi, da naše porodice i svi bližnji budu zdravi“, poručio je on.

Nova kovid bolnica u Novom Sadu imaće 19.500 kvadratnih metara, više od 600 kreveta, od kojih je 220 predviđeno za intenzivnu negu, a završetak radova planiran je za 1. septembar 2021.