Braća Dragan i Bratislav Đorić, kao i njihov komšija Miodrag Bojković iz Prilužja, sela u opštini Vučitrn preminuli su najverovatnije od posledica konzumiranja sumnjive rakije.

Naime, prema rečima Ace Mišića, predsednika Privremenog organa opštine Vučitrn na čijem se području nalazi Prilužje većinski srpsko selo sa oko 2.000 žitelja, braća su preminula juče, dok je njihov komšija preminuo u nedelju popodne.

Posle pružene prve pomoći u Lapljem selu Bojković je prosleđen za Niš, ali je preminuo na putu do administrativnog prelaza Merdare, dok je Dragan Đorić pronađen mrtav u svojoj kući.

– Pokušaj lekara u Lapljem selu da spasu njegovog brata Branislava bio je bezuspešan a simptom sve trojice bili su gubitak vida a potom ubrzo i smrt – ističe predsednik Mišić ističući da sumnje da su se otrovali alkoholom potkrepljuje to što su svi kupovali rakiju od Albanca iz Orahovca koji je prodavao za dva i po evra dva po litru rakije.

I dok meštani apeluju na društevnim mrežama da se ne konzumira rakija sumnjivog porekla, kosovska policija ispituje slučaj, a kako nezvanično saznajemo poznat je i identitet prodavca otrovne rakije. Inače, preminuli Miodrag Bojković ostavio je izasebe suprugu i troje dece, dve kćerke i sina, Dragan koji je bio razveden ima kćerku dok je Bratislav neoženjen.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima ima i osoba iz Gračanice koje su kupovale sumnjivu rakiju ali za sada se ne zna ima li posledica po njihovo zdravlje. Predstavnici opštine Vučitrn su povodom ovih smrtnih slučajeva održali krizni štab apelujući na meštane da ne konzumiraju rakiju sumnjivog porekla.