Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević sastala se sa ambasadorom Slovačke Republike Fedorom Rosohom i razgovarala o nastavku saradnje i budućim zajedničkim projektima, posebno kada je u pitanju podrška inspekciji rada, socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i borbi protiv nelegalnog zapošljavanja.

Ministarka Kisić Tepavčević istakla je da Srbija i Slovačka imaju odlične bilateralne odnose, naročito u resoru kojim ona rukovodi.

Ona je istakla značaj saradnje dve zemlje i na tvining projektu Evropske unije „Podrška i unapređenje bezbednosti i zdravlja na radu i inspekcije rada u Republici Srbiji“, kroz koji se utiče na razvoj Strategije za inspekciju rada i Akcioni plan za period 2019–2024, sistem obrazovanja i doživotnog učenja za inspekciju rada, kao i na kampanje za podizanje svesti o značaju bezbednosti i zdravlja na radu.

Ambasador Slovačke Republike Fedor Rosoha istakao je da dve zemlje imaju veoma dobru saradnju i u oblasti zapošljavanja, čemu je doprineo potpisani Protokol o saradnji kojim se sprečava rad na crno i obezbeđuje puna zaštite građana na radu u inostranstvu, uz istovremeno poštovanje važećih propisa obe države.

Takođe, ambasador Rosoha poručio je da Srbija može da računa na Slovačku u procesu evropskih integracija.