Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Parlamenta Mađarske Lasla Kevera, sa kojim se saglasio da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u istoriji, zasnovani na međusobnom razumevanju i poverenju.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će taj visok nivo odnosa biti potvrđen uspostavljanjem strateškog partnerstva i zahvalio se na snažnoj podršci Mađarske evropskim integracijama Srbije, saopštila je Služba za saradju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić podržao je parlamentarnu saradnju dveju zemalja i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Okvirnog sporazuma o partnerstvu mađarskog Parlamenta i naše Narodne skupštine.

U razgovoru je istaknut značaj infrastrukturnog povezivanja i projekata, poput modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i rekonstrukcije pruge Subotica-Segedin, kao i povezivanje gasne infrastrukture.

Predsednik Parlamenta Mađarske Kever je zahvalio na svemu što se u Srbiji radi u cilju unapređenja položaja mađarske nacionalne manjine, te su dvojica sagovornika konstatovali da je ona, uz srpsku zajednicu u Mađarskoj, svojevrstan most između dve zemlje.

Mađarski zvaničnik je istakao ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, što je od značaja i za njegovu zemlju.