Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kanade Džajlsa Normana i poželeo mu dobrodošlicu, istakavši da na dužnost u Beogradu stupa u godini kada Srbija i Kanada obeležavaju značajan jubilej – 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić i Norman su konstatovali da je jubilej ujedno i prilika za jačanje političkog dijaloga i podsticaj za razvoj partnerstva i srpsko-kanadskih veza u svim oblastima.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što se povećava priliv kanadskih investicija, jer to znači da se srpsko tržište pokazalo kao dobro mesto za ulaganje.

On je izrazio nadu da će, osim rudarstva i energetike, i druge privredne oblasti biti zanimljive kanadskim privrednicima. Takođe je rekao da bi Srbija mogla da koristi iskustva Kanade u zaštiti životne sredine.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će uskoro biti otvorena direktna vazdušna linija između Beograda i Toronta, koja bi doprinela ne samo unapređenju ekonomskih odnosa, već i boljem povezivanju građana Srbije i Kanade.

Oni su, tim povodom, istakli da je i srpska zajednica, koja živi na kanadskom tlu, važan most između dveju zemalja.

Vučić je izrazio zahvalnost za podršku koju Kanada pruža evropskom putu Srbije, naglasivši da Srbija ozbiljno pristupa reformama, posebno u oblasti vladavine prava, dok je Norman pozdravio zalaganje Srbije da se do rešenja pitanja Kosova dođe dijalogom.