Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je jutros sa Kragujevčaninom, Đorđem Joksimovićem, kome je troje maloletne dece oduzeto 2015. godine.

Joksimović kaže da su ga predsednik Srbije i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saslušali, da su upoznati sa njegovim slučajem i da se sada sa više optimizma vraća kući.

Predsednik ga je zamolio da poštuje institucije Srbije i naglasio da je uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštiti prava i potrebe dece.

Đorđe Joksimović je juče iz Kragujevca krenuo peške za Beograd, u nadi da će ga primiti predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i pomogne mu da reši višegodišnji problem.

Na put dug 140 kilometara pošao je u znak protesta jer mu ni posle šest godina borbe, deca nisu vraćena.

Đorđe kaže da je u borbi za povratak dece danas došao do najviše instance – predsednika države.

Nakon što je izašao iz zgrade predsedništva, Joksimović se sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darijom Kisić Tepavčević uputio u resorno ministarstvo.

Đorđe kaže da od borbe ne odustaje.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je nakon sastanka sa Joksimovićem iistakao da je uveren da će Lara, Beba i Maja biti srećne.

Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti, naveo je Vučić.

Ovo je peti put da Đorđe dolazi peške u Beograd u znak protesta što deca nisu sa njim, već u hraniteljskoj porodici.

Da li će njegove tri ćerke biti vraćene biološkom ocu odlučiće sud, a naredno ročište zakazano je za 29. mart.

Centar za socijalni rad oduzeo je tri devojčice porodici Joksimović zbog, kako su tada naveli, neadekvatnih uslova za život i smestio ih u hraniteljsku porodicu.