Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošetao je večeras Skopljem sa svojim domaćinom makedonskim premijerom Zoranom Zaevom i premijerom Albanije Edijem Ramom.

Tokom šetnje građani Skoplja prilazili su da se pozdrave sa zvaničnicima tri zemlje, a neki su poželeli i da naprave selfi sa njima, što su Vučić, Rama i Zaev rado prihvatili.

Vučić je konstatovao da dugo nije bio u Skoplju, još od mladosti.

Građani su Vučića, Zaeva i Ramu zaustavljali tokom šetnje, kako bi gostima poželeli dobrodošlicu.

„Mnogo mi je drago što ste došli u Skoplje, mnogo vas poštujem“, rekla je predsedniku Srbije starija žiteljka Skoplja, na čemu joj se Vučić od zahvalio.

„Makedonci su ljubazni ljudi. Srbi i Makedoncu se uvek vole, nikad nije bilo problema ali je važno da nastavimo da gradimo takve odnose“, rekao je Vučić.

Zaev je na to dodao da je i cilj saradnje tri zemlje da se olakša život građanima, da države budu bolji servis za njih.

Prolazeći pored jednog restorana, Vučić je primetio da u istoj kafani sede zajedno Srbi i Albanci.

„Jedan diže tri prsta, ovaj viče nešto iako ne razumem.. Ali, ne moramo uvek da budemo složni, al je važno da radimo zajedno i da moramo da živimo, ne jedni pored drugih, već jedni sa drugima“, rekao je Vučić.

Tokom šetnje, Vučiću je prišla manjagrupa ljudi, a on se posebno obradovao kada je čuo da su iz Štrpca.

„Iz Štrpca ste.. Sirinića župa. Drago mi je da vas vidim,da vidim naš narod sa Kosova i Metohije. Sve najbolje vam želim“, poručio im je predsednik Srbije.