Ispred kuće preminulog Đorđa Balaševića u Novom Sadu okupili su se brojni prijatelji, građani i svi oni koji su voleli i poštovali čuvenog kantautora, kako bi mu odali počast.

Tamo su pripadnici medija zatekli njegovu suprugu Oliveru koja je bila na prozoru. Setno je gledala u sve ono što je masa donosila ispred kuće kako bi se na svoj način oprostili s legendom. Zamolila nas je da pomaknemo par crteža na drugu stranu pa rekla:

 Đole vam je svoje dane poslednjih par godina provodio u kući. Tu je najviše voleo da provodi vreme, pije kafu i druži se s porodicom i prijateljima – rekla je Olivera, prenosi 24sata.hr.

Ispred kuće Balaševića ostavljeni su buketi cveća, plišane zeke, pisma i poruke za preminulog Đorđa.

Na jednoj od poruka pisalo je:

 Računaj na nas, čuvamo ti Novi Sad, Đole.

Kantautor Đorđe Balašević najverovatnije će biti sahranjen u ponedeljak, nezvanično saznaje „Blic“. Ovaj portal piše da je porodica odbila da se izvrši obdukciju. Na dan sahrane biće proglašen Dan žalosti u Novom Sadu.

Podsetimo, Đorđe Balašević, kantautor, preminuo je 19. februara u 68. godini, nakon tri dana provedenih u bolnici.

Domaću, ali i javnost u regionu, rastužila je vest o smrti sprskog kantautora Đorđa Balaševića.

Odlazak 68-godišnjeg muzičkog genijalca, koji je uživao toliko poštovanje i simpatije fanova širom sveta, ali i od kolega, uzdrmala je sve.

Zbog smrti velikog umetnika sinoć u Novom Sadu okupilo se na stotine građana kako bi odali počast Balaševiću.

Setni zvuci pesme „Kada odem“odzvanjali su sinoć Trgom slobode u tom gradu. Cveće, sveće i stotine uplakanih lica ispunila su u petak uveče centar Novog Sada.