Dečko Romane Panić (45) Filip Mrkajić (40) sa kojim je uhapšena u Brizbejnu zbog pljačke bankomata, napustio je porodicu zbog nje! Čim je upoznao pevačicu, agent za nekretnine je ostavio suprugu i dvoje dece i sa njom otputovao u Italiju.

FOTO: STEFAN JOKIĆ, SHUTTERSTOCK, DAMIR DERVIŠAGIĆ

Poznata Banjalučanka prethodnih dana glavna je tema medija zbog krađe podataka i novca nekoliko desetina ljudi koji su koristili bankomate u australijskom gradu. Samim tim i njen dečko i saučesnik u zločinu izazvao je veliku pažnju. Iako se pisalo da su srpski Boni i Klajd u Australiju otputovali u martu, njih dvoje su zapravo tamo otišli početkom godine, u januaru.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Javnost je neupućena u život Romaninog dečka, osim toga da je agent za nekretnine. Kako saznajemo, Filip je iz Beograda i potiče iz vrlo imućne porodice. Njegov otac Z. M. držao je lanac zlatara u Beogradu, a jednu su imali i u centru grada. Međutim, porodica je morala sve da rasproda zbog Filipovih kockarskih dugova u koje je zapao. Nažalost, Mrkajićev otac je preminuo nedavno i sahranjen je prošle nedelje, što smo i potvrdili na sajtu beogradskih groblja.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Filip je zbog Romane ostavio suprugu i dvoje dece, a na sudu je potvrdio da je otac. Čim su se upoznali, pre otprilike godinu dana, otpočeli su vezu, a najpre su zajedno otišli u Italiju. Tada je Panićeva rekla kako je zaljubljena i srećna, a potvrdila je i da se verila.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

– Nemam vremena više, to su ti detalji o kojima neću da pričam. Bitno je da sam konačno verenica – rekla je pevačica za „Exkluziv“.

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Inače, Romana i Filip su u Australiju otišli sa turističkim vizama, navodno na odmor. Međutim, u međuvremenu su zbog pandemije koronavirusa morali da do daljnjeg ostanu u Brizbejnu. Kako navodi naš izvor, Filipovi poznanici veruju da su njih dvoje planirali da se i tamo bave nezakonitim poslovima i da su verovali da ih niko neće otkriti, kao i da će se ubrzo vratiit u matičnu zemlju. Veruje se da ih je saučesnik čekao tamo, odnosno obezbedio im aparaturu za pljačku bankomata.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Podsetimo, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, policija je ušla u trag počiniocima. U stanu koji su iznajmljivali Panićeva i Mrkajić pronašli su obeležene novčanice u vrednosti od 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata i alatke za instaliranje dodatnih uređaja. Prema izveštajima policije, njih dvoje su u Brizbejnu prikupili bankovne podatke 35 osoba. Romana i Filip priznali su krivicu, on po 18, a ona po 16 tačaka zločina i dobili su 14 i 12 meseci zatvora uslovno. To znači da će iz zatvora izaći za tri meseca, ali da će preostale mesece kazne morati jednom nedeljno da se javljaju u policiju i da budu angažovani na društveno korisnom radu u Australiji kako bi vratili dug.

Dominira

Romani se vratila popularnost

Pun internet šala na račun pevačice

FOTO: PRINTSCREEN/EXKLUZIV TV PRVA

Osim u medijima, Romana je glavna zvezda i na društvenim mrežama koje su prepune šala na njen račun. Jedna od njih je i peticija da se Panićeva, kao i Olivera Ćirković pojave u petoj sezoni serije „La casa de papel“ koja prikazuje pljačku španske štamparije novca, a potom i Kraljevske kovanice novca.

Kako u ovoj seriji svaki pljačkaš ima ime po velikom gradu, pevačici su već dali ime „Roma“ (Rim), dok je Olivera „Atina“, jer je tamo bila u zatvoru.