– Počeo sam da sviram sa šest-sedam godina, ne znam ni sam tačno, a kako da kažem, violina je za mene sve. Želja mi je da nastavim tradiciju – rekao je jednom prilikom mladi violinista.

Jovan Vasić Piromanac (15) iz Obrenovca, koji je jutros teško povređen u saobraćajnoj nesreći kod Zvečke, jedan je od najboljih mladih violinista u Srbiji, a bio je jedan od muzičara koji su svirali na sahrani legendarnog pevača Džeja Ramadanoskog.

Mladi Vasić, za koga se svi mole da se oporavi, nakon saznanja da se posle teške saobraćajne nesreće bori za život, veliki je talenat i izuzetan mladić kome su muzički znalci predviđaju sjajnu muzičku karijeru.

On potiče iz čuvene porodice muzičara, violina je tradicija u porodici Vasića, a mali Joca je inače praunuk čuvenog Žikice Piromanca i unuk Boje Piromanca. Njegov stric je bio čuveni muzikant Boban Voz dok je otac Zoran takođe svirao violinu.

– Počeo sam da sviram sa šest-sedam godina, ne znam ni sam tačno, a kako da kažem, violina je za mene sve. Želja mi je da nastavim tradiciju – rekao je jednom prilikom mladi violinista.

Joca je već dva puta proglašen za najboljeg violinistu Srbije u svojoj kategoriji. Najbolji je bio na smotri u Moravcima i Pranjanima, imao je zapažene nastupe i van naše zemlje. Joca je jedan je od violinista koji su muzikom na večni počinak ispratili pevača Džeja Ramadanovskog uz pesmu „Nedelja“.

Mladi violinista, podsetimo, teško je povređen u noći između petka i subote kod Zvečke kad je sa ocem krenuo na muzički nastup u Hrvatsku. Vasić je nakon sudara od siline udarca proleteo kroz prozor automobila i prema rečima očevidaca leteo 20 metara. Iz Kliničkog centra Srbije navode da je mali Jovan životno ugrožen.

U nezgodi je takođe povređen i njegov otac Zoran i prema nezvaničnim informacijama zadobio je ozbiljne povrede kičme.