Zadarski ekstremno desni Hrvatski tjednik, referirajući se na sukob predsednika Hrvatske Zorana Milanovića i saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca, objavio je na naslovnoj strani u prošlonedeljnom broju njihove fotografije uz tekst: „Crni Mićo, lopino, UBIJ SE! / Hoću, ali samo ako i moje ime poslije uvrstite na jasenovački popis ‘zaklanih od ustaša’!“, prenosi portalnovosti.com.

To nije prvi put da Hrvatski tjednik, poznat po uvredljivim komentarima na račun predstavnika manjina, posebno Srba, koje se etiketira kao „agresore“, „velikosrbe“ i „četnike“, objavljuje poruke koje pozivaju na nasilje protiv Pupovca i predstavnika Srba te se rugaju jasenovačkim žrtvama i negiraju genocid učinjen nad Jevrejima, Romima i Srbima u NDH, navodi ovaj sajt..

U novembru prošle godine isti nedeljnik tako je objavio deo Pupovčevog saborskog govora o identitetu Srba u Hrvatskoj gdje je on govorio o tri važne komponente njihovog identiteta – slobodarstvu, ustavnom patriotizmu i antifašizmu, te tome dodao urednički komentar o „četvrtoj komponenti“ srpskog identiteta, a to je „da svi prije ili poslije završe na popisu jasenovačkih žrtava“.

U nepotpisanom komentaru objavljena je i ova rečenica: „Ne ćete se smiriti dok i sebe ne vidite na popisu zaklanih“. Inače, političko delovanje predstavnika srpske manjine Hrvatski tjednik u celosti naziva „srpskim fašizmom“.

No Hrvatski tjednik ne staje samo na Srbima. Na svojim stranama maloletne migrante nazivaju „ljudožderima“ koji prenose boleštine, a gej osobe nastranim pedofilima, itd.

„Na njihovom tapetu nisu samo manjine i marginalizirani. Iz pera novinara Hrvatskog tjednika izlazile su uvrede na SDP-ovce i SDP za koji su pisali da je ‘prepun potencijalnih terorista i ubojica’, bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović nazvali su ‘bestidnicom’, Stjepana Mesića „seronjom“, a papu Franju ‘antikristom’“, navodi portalnovosti.com.

Hrvatski tjednik prostor je davao i ratnim zločincima poput preminulog Tomislava Merčepa, s kojim je napravljen intervju u aprilu prošle godine.

U izdanju iz 2018. godine navodi se da bi „Hrvati nestali da nisu bili u ustašama“.

Za ustaškog ratnog zločinca Juru Francetića Hrvatski tjednik je napisao da „nikad nitko nije dokazao da je on činio zločine nego mu je krimen što je pobjeđivao četnike u istočnoj Bosni“.

„Pavelić je u Hrvatskom tjedniku nazvan „velikim rodoljubom“, koji gotovo da i nema zločina, svakako ne u formi masovnih grobnica, i koji je nastojao vladati zakonito i donositi najbolja zakonska rješenja i odluke“, navodi portalnovosti.com.